Skip to main content
 
 

Tuin- en landschapsarchitect

Creatief tuinontwerp en aanleg

Een exclusieve buitenruimte staat bol van ‘high end’ emoties.

Die emoties zijn voor iedere persoon en ieder project uniek. Daarom start elk project met een persoonlijk kennismakingsgesprek. Een moment waarop we uw specifieke verwachtingen in kaart kunnen brengen en kneden tot het ideale concept.

Wij zijn trots op onze uitgebreide kennis van bloeitijden, vergeten flora, authentieke materialen en eeuwenoude concepten.

Wij doen een allesomvattende studie van het perceel en stellen u op basis hiervan een helder en duurzaam tuinconcept voor.

Tuinen Claes specialiseert zich in exclusieve klassieke en landelijke tuinen.

Klassieke tuinen

Groenschakeringen, duidelijk lijnenspel en topmaterialen

De architectuur van een klassieke tuin is opgebouwd volgens de normen van de oudheid. Een klassieke tuin is eenvoudig, harmonieus, geproportioneerd en gepolijst.

Denk aan grote vlaktes met dezelfde soort planten of bloemen, zachte kleuren en het gebruik van mooie natuurlijke materialen, zoals bijzondere tegels en romantische zitruimtes.

Dit soort tuin past perfect bij een klassieke woning of een villa in Oud-Vlaamse stijl. Belangrijk is de harmonie tussen de tuin en de uitstraling van uw woning en interieur. Een klassieke tuin straalt rust uit.

In een klassieke tuin hangt de romantiek van rozen. Ook buxussen, taxussen en geurende planten passen er perfect.

Ook kleinere tuinen kunnen een klassieke uitstraling hebben. Het optimaal en ecologisch benutten van uw buitenruimte is helemaal ons ding..

Maak een afspraak
Ambachtelijk ontworpen architectuur.

Landelijke tuinen

Eén met de omgeving.

Een landschapstuin versmelt met de omgeving, zodat men amper ziet waar de tuin eindigt en het landschap begint. Een landelijk tuinontwerp maakt de tuin erg ruim. Er heerst een ongedwongen en natuurlijke sfeer. Een landschapstuin brengt de rust van bomen, waterpartijen en velden in huis.

De keuze van de beplanting is afhankelijk van het landschap rondom uw woning.

Zo adviseren we een een natuurlijke overgang van tuin naar landschap. Het opzet is om het traditionele karakter van het platteland te bewaren. De landschapstuin wordt als het ware in het landschap ‘ingepast’.

Natuurlijke materialen en technieken die passen bij het platteland zijn onder andere kasseien, natuursteen, hout, klei en traditionele metselverbanden.

Lange lijnen naar achteren en een eenvoudige indeling zorgen ervoor dat het optische beeld tot over de grenzen van de tuin reikt.

Zo geniet u van een heerlijk en ononderbroken ruimtegevoel.

Maak een afspraak